MALZEME:
300GR TOBLORENA CUKULATASI (YADA YARI TOBLORENA YARISIDA SÜTSÜZ CIKOLATAYANI KOCH SCHOKOLADE OLABILIR)
2 tane günlük yumurta (taze olmasi gerekir, cig kullanalicagindan dolayi)
2 kasik pudra sekeri
4 dl cig krema
Yapilisi:
Cikulatalar kirilir derin bir kap icine koyun,suyu kaynatin üzerine dökün, cikolatalar kendini salip eriyene kadar, ama hic karistirmayin. Bu taraftada iki yumurtayi seker ile boza kivamina gelene kadar cirpin, ayni sekilde cig kemayida cirpin, sonra cukulatanin suyunu yanlayarak yavas yavas süzün, kasikla güzelce karistirin, yumurtalari iyice yedirin bir taraftanda sogumus yada ilinmis olur en son kremayi katin yavas yavas karistirin. Üzerini strecle kapatarak 6-7 saat dolapta dondurun (buzlukta degil) yani sertlessin. Sonra sütlü dondurma toplarinin yanina islatilmis kasikla alinarak konur.
|