4 kişilik
Yarım çay bardağı balık suyu
1 çay bardağı krema
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı oyster sos
1 çorba kaşığı un
Yarım çay bardaği zeytinyağı
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 çprba kaşığı siyah zeytin
1 paket s_agetti
2 yaprak fesleğen
1,5 su bardağı parmesan peyniri
Tavaya balık suyu, krema, tuz, tane karabiber ve oyster sosu koyup, kaynatın. Un ile zeytinyağını karıştırıp, sosu bağlayın ve süzdürün. Diğer bir tavada ince kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavurun. Hazırlanan unlu sostan ilave edin. File doğranmış siyah zeytinleri de ekleyin. Orta dirilikte haşlanmış spagettiyi sos içine koyup, karıştırın. Çukur tabağa alarak üzerine bir dal fesleğen koyun. Yanında parmesan peyniri ile servis yapın.
Not: Oyster sos, soya sosuna benzeyen bir sostur. Büyük marketlerde bulabilirsiniz.
|