Mersin Üniversitesi - Yrd. Doç. Dr. Şükran ÖKTEM
1 Kg. Taze Börülce
2 Adet (Orta Boy) Limon
1 Adet Ekşi Nar
5 gr. Tuz
2 Lt. Su
Taze börülce ayıklanmadan yıkanıp haşlanır,
Suyu süzülüp servis tabağına alınır, tuz atılır,
Üzerine limon suyu ve ekşi nar taneleri ilave edilir, karıştırılır, ılık servis edilir,
Not: Börülce ayıklanmadığı için yenildiği esnada bir ucundan ısırılıp elle sıyrılır (sıyırma adı buradan gelmektedir), bir anlamda yedikçe ayıklanır.
Eskiden evlerde bulgur pilavı ile birlikte ana yemek olarak servis edilen sıyırma, ana yemeğin yanında ilave yemek olarak da servis edilebilir. Taze börülce, tıpkı zeytinyağlı yeşil fasulye gibi de pişirilebilir.
|