|
|
Soboro Bbang |
|
yılgör
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2017
Mesajlar: 22 Şehir: yalova |
Kısa URL: https://ml.md/lc124517
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2017
1,105 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.asyagurme.com
3 Su Bardağı Ekmek Unu
3 Yemek Kaşığı Esmer Şeker
4.5 Çay Kaşığı Kuru Maya
1 Su Bardağı Ilık Süt
1 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Tereyağı, Eritilmiş
Üzeri için:
5 Yemek Kaşığı Tereyağı, Oda sıcaklığında
⅓ Su Bardağı Esmer Şeker
1 Yemek Kaşığı Yer Fıstığı Ezmesi
1 Yemek Kaşığı Bal
1 Adet Yumurta Sarısı
4.5 Çay Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
Üzeri için, bir kasede tereyağını, şekeri, balı, yumurta sarısını, unu ve kabartma tozunu kırıntı şeklinde bir karışım elde edene dek eliniz yardımıyla karıştırın, Streç film ile sarıp kullanana kadar buzdolabında bekletin.
Küçük bir kasede ılık süte kuru mayayı ilave edin. Yaklaşık 5 dakika sütün yüzeyinde kabarcıklar görene dek bir kenarda bekletin.
Geniş bir kasede ekmek unu ile şekeri karıştırın. Ardından hazırladığınız mayalı karışımı, yumurtayı ve eritilmiş tereyağını ilave edip, tüm malzemeleri bir kaşık yardımıyla karıştırın. (Eğer hazırladığınız karışımın kıvamı çok yapışkan ise bir miktar ekmek unu ilave edin.) Yumuşak ve elastik bir hamur elde edene dek yaklaşık 10-20 dakika elinizle yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru streç film ile kapatıp, kabarması için 1 saat kadar sıcak bir ortamda dinlendirin.
Kabaran hamuru 10 eşit parçaya bölün ve elinizde yuvarlayarak şekillendirin. Hazırladığınız ekmek toplarını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve üzerini kapatıp, 15 dakika daha dinlendirin. Ardından ekmek hamurlarının üzerine bir fırça yardımıyla bir miktar su sürün. Hazırladığınız kırıntı (crumble) karışımını buzdolabından çıkarın ve ekmeklerin üzerine serpiştirip, 20-30 dakika boyunca tekrar dinlenmeye bırakın.
Fırını 180-190 derecede önceden ısıtın. Ekmekleri fırına verin ve ara sıra kontrol ederek yaklaşık 12-14 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
|
|
Soboro Bbang Tarifleri Kore Yemekleri
|
|