Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kete Tarifleri > Sodalı Açma (1 adet - 2,878 defa bakıldı)

Sodalı Açma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sodalı Açma

keskin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.03.2015
Mesajlar: 32
Kısa URL: https://ml.md/lc132966
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2018
783 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda (maden suyu)
1 paket yaş maya
1 çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
Arası için:
150 gram yumuşak margarin
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam veya çörekotu

Hamur yoğurma kabımıza mayayı alalım, üzerine toz şekerimizi ve sodamızı dökelim. Mayamızı eritelim, daha sonra diğer hamur malzemeleri ekleyelim. 1 yumurtanın sarısını üzeri için ayıralım. Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzu oda sıcaklığında 45-50 dakika kadar bekletelim. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp unlanmış tezgahın üzerinde uzunlamasına merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. Daha sonra arasına 1 tatlı kaşığı kadar yumuşak margarin sürelim ve hamurumuzu rulo yapalım ve iki ucunu birleştirelim simit şekli verelim. Hamurlarımızı yağlanmış fırın tepsinize yerleştirelim, üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Susam veya çörekotu serpelim. Tepside 15-20 dakika kadar bekletelim ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarıp servis yapalım.







Sodalı Açma Tarifleri Kete Tarifleri



(1 adet Sodalı Açma 2,878 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort