|
|
Sodalı Börek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc45040
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2009
2,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
250 gr sert beyaz peynir (iç malzeme)
3 adet yumurta
½ su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
2 yemek kaşığı Knorr Toz Tavuk Bulyon
½ demet maydanoz (iç malzeme)
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (iç malzeme)
Hazırlanışı
1. Harcı için: Kâsede ufaladığınız beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ve 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi ilave edip karıştırın.
2. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayıp içine 1 bütün yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin.
3. Kalan 3 adet yufkayı üst üste koyup ortadan ikiye kesin. Yarım yufkalardan 3 adedini buruşturarak harcın üzerine yerleştirin. Kenarlarını dışarıda bıraktığınız yufkayı tepsinin içine doğru düzgünce katlayın.
4. Sosu için: Bir kapta çırpılmış yumurtaları, 2 yemek kaşığı Knorr Toz Tavuk Bulyon’u, maden suyunu ve sıvı yağı çırpıp böreğin üstüne dökün.
5. Soslu böreği 1 saat buzdolabında bekleterek önceden 185 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak olarak dilimleyerek servis edin.
|
|
Sodalı Börek Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|