5 adet yufka
2 şişe soda
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
İç malzemesi:
1 adet patates
150 gr beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Peynir ve patatesi rendeleyin geniş bir kabın içine alın tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Fırın tepsinizi yağlayın ve bir bütün yufkayı uçları dışarı çıkacak şekilde tepsiye yayın. Kalan yufkaları ufak parçalara bölün. Parçalara ayırdığınız yufkaları da tepsiye dizin. Dışarıda kalan yufkayla kapatın. Bıçakla böreği dilimleyin. Ayrı bir kâsenin içinde sıvıyağ ve yumurtayı çırpın içine sodayı ilave edin karıştırın. Karışımı böreğin üzerine eşit miktarda yedirerek yavaş yavaş dökün. Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp servis yapın.
Not: Dilerseniz yarım demet maydanoz da ilave edebilirsiniz iç harcınıza