|
|
Soğan Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43549
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2009
1,911 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
400 gr. soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
5 bardak et suyu
1/3 tatlı kaşığı karabiber
4 dilim tost ekmeği
1 bardak gravyer veya kaşar peynir rendesi
YAPILIŞI
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın.Ön hazırlık olarak soğanların kabuklarını soyup piyaz doğrayın.Tost ekmeği dilimlerinin kabuk kısımlarını alıp,iç kısmını küçük küpler halinde kesin.Bu ekmekleri fırın tepsisine koyup 10-15 dakika hafifçe kahverengileşinceye kadar pişirin.Ekmekleri fırından alıp bir kenarda saklayın. Orta boy bir tencereye tereyağı koyup eritin.Yağ kızınca soğanları katıp 4-5 dakika sürekli karıştırarak öldürün.Et suyunu ve biberi katın.Karışımı 10 dakika ağır ateşte pişirin. Çorbayı,bir kepçesini ayırıp kalanı derin bir Borcam’a aktarın.Üzerine sırasıyla kızarmış ekmekleri ve peynir rendesini serpiştirin. Ayırdığınız bir kepçe çorbayı peynirin üzerine dökün.Kabı fırının en üst katına sürün.2 dakika sonra kabı fırından alıp soğan çorbasını sıcak olarak servis yapın.
|
|
Soğan Çorbası Tarifleri Borcam Yemek Tarifleri
|
|