|
|
Soğan Dolması |
|
Gönül Hırsızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc10582
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2006
2,457 defa indirildi / yazdırıldı
|
Her biri 200 gr'lık 6 baş büyük soğan
300 gr pirinç
150 gr pişmiş jambon
100 gr margarin
1 kahve fincanı rendelenmiş gravyer peyniri
1 demet maydanoz
yeteri kadar tuz
Soğanlar kabuğu soyulup, yıkandıktan sonra bir kaba yanyana dizilir. Üstünü örtecek kadar su koyarak orta ateşe oturtulur. Bir çorba kaşığı tuz da ilave edilerek, soğanlar 15 dakika kadar haşlanır. Sudan çıkarılıp, soğumaya bırakılır. Başka bir kaba su ve tuz konur, ateşe oturtulur. Su kaynayınca içine ayıklanmış pirinç boşaltılır, 10 dakika kadar haşlanır. Pirincin suyu alınıp soğumaya bırakılır. Haşlanan soğanlar çok ince ve keskin bıçakla enine ortadan ikiye bölünür. Ortasındaki kısımlar alınarak soğanlar sepet durumuna getirilir. Soğanları rahatça alabilecek yuvarlak ateşe dayanıklı bir cam kap ceviz büyüklüğünde bir parça yağla yağlanır. Kalan yağ bir tavaya konup eritilir. Yağ eriyince, soğanın ince ince kıyılmış olan göbek bölümleri tavaya atılır, 1 dakika kadar karıştırarak kavrulduktan sonra ince ince kıyılmış jambon ile pirinç katılır, tuz serpilir. Tahta kaşıkla karıştırarak birkaç dakika kavrulur. Ayıklanıp yıkandıktan sonra ince ince doğranmış maydanoz ile rendelenmiş peynir bu içe katılıp karıştırılır. 5 dakika daha kavurduktan sonra, iç soğanlara doldurulur ve dolmalar yağlanmış ateşe dayanıklı cam kaba yerleştirilir. Kızgın fırına sürülüp, 10 dakika pişirilir. Soğan dolması fırından çıkarılınca, hemen sofraya alınır ve ilk yemek olarak servis yapılır.
|
Soğan Dolması |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7602
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2006
2,759 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram az yağlı kıyma
1 adet orta büyüklükte soğan
2 adet domates
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı margarin
yarım kaşık salça
1 fincan su
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
yeterince tuz
Soğanların kabuklarını soyalım ve haşlayalım. Haşlandıktan sonra altlarını kesip cücüklerini çıkaralım. Derin bir kapta kıyma, ayıklanıp yıkanmış pirinçler, doğranmış soğanlar, kıyılmış maydanoz dereotu, rendelenmiş domates, nane, tuz, karabiber, su ve 1 kaşık margarini karıştıralım. Tencerede margarini eritip salçayı hafif kavuralım. Soğanları harç ile dolduralım ve tencereye yerleştirelim. Üzerlerini porselen tabakla kapatalım ve soğanların yarısını aşacak kadar su ekleyip hafif ateşte pişirelim.
|
|
Soğan Dolması Tarifleri Patlıcan Dolması Tarifleri
|
|