Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Soğan Yahnisi (Alanya Antalya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Soğan Yahnisi (Alanya Antalya)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc146187
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2019
886 defa indirildi / yazdırıldı




http://alanya.bel.tr

500 gr kıyma
1 kg orta boy soğan veya 1 kg arpacık soğan
2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 su bardağı sıvı yağ
3 adet orta boy domates
3 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sirke

Arpacık soğanlar soyularak yıkanır. (Büyük soğan kullanılacaksa soğanlar soyularak yıkanır ve iri iri söğüşlük doğranır.)
Kıyma, köfte yapmak için 1 tatlı kaçığı karabiber ve 1 tatlı kaçığı tuz ile yoğrulur. Serçe parmaktan biraz küçük köfteler yapılır.
1 su bardağı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı soğanları kavurmak için ayrılır, kalan yağ ile köfteler kızartılır.
Köfteler çok kızartılmamalıdır.
Arpacık soğanlar 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yemek yapılacak tencerede kavrulur, rendelenmiş domates eklenir bir miktar daha kavurduktan sonra 1 yemek kaşığı salça ilave edilerek kavurma işlemi devam eder.
Soğanların üzerini geçmeyecek şekilde su eklenir.
Su kaynadıktan sonra kızartılan köfteler yağı ile birlikte yemeğin içme eklenerek pişmeye bırakılır.
Yemek ocaktan alınmadan 10 dakika önce sirke ilave edilir.
Pişen yemeğin servisi yapılır.

Not: Pişirme esnasında soğanların içinin çıkmaması için soyulmuş arpacık soğanların ucuna bıçak yardımı ile + işareti yapılır.







Soğan Yahnisi (Alanya Antalya) Tarifleri Burdur Yemekleri



(1 adet Soğan Yahnisi (Alanya Antalya) 3,134 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort