1 kg kıyma
1 baş soğan
1 dilim ekmek
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Yatak için;
4 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Üzeri için:
4 adet katı haşlanmış yumurta
1 lase rende kaşar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Bayat ekmeğin üzerine rende soğan ve sarımsak eklenir, yumuşaması için mıncıklanır. Üzerine kıyma, tuz, kimyon, karabiber eklenir 3-4 dakika yoğrulur. Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır, tuz eklenir ve elle biraz ovulur, yağ eklenir ve karıştırılır. Tepsiye pişirme kağıdı serilir. Soğanlı karışım yayılır. Üzerine hamburger köftesi gibi yapılan köfteler yerleştirilir. Katı haşlanmış yumurtalar soyulur, rendelenir, tuz ve karabiberle karıştırılır. Köftelerin üzerine paylaştırılır. Son olarak rende kaşar bırakılır. 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirlir.
|