600 g İç bakla (dondurulmuş olabilir),
1 baş soğan,
tuz, karabiber,
1 litrenin sekizte biri krema,
4 yumurta,
4 çorba kaşığı sirke,
1 bağ soğancık,
1 tatlı kaşığı hardal
Baklaları kıyılmış soğan, tuz, karabiber, 1 bardak su ve krema ile yakl. 15 dakika (yumuşayıncaya kadar) pişirin. Yumurtaları 10 dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Baklaları kepçe ile pişme suyundan çıkarın, pişme suyunu ateşte bırakın, yarısını çektirin. Sirkeyi, kıyılmış soğancık, 2 doğranmış yumurtayı, hardal, tuz ve karabiberi ilave edin, hepsini iyice karıştırın. Baklaları bir servis tabağına alın, sosu gezdirin, katı yumurta ile dekore edin. Salatayı ılık ya da soğuk olarak sofraya getirin.
|