|
Soğanlı Balık Filetosu (Fransa) |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc4916
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2006
2,398 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
800 gr Balık Filetosu
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
250 gr Kırmızı Soğan
1 Diş Sarmısak
2 Dal Biberiye
2 Çorba Kaşığı Un
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
10-15 Adet Siyah Zeytin
2 Çorba Kaşığı Sirke
YAPILIŞ TARİFİ
Filetoları 3cm çapında yuvaklak halkalar halinde dağrayın. Halkalann
üzerine bastırarak inceltin. Üzerine limon suyu gezdirin. Soğanı ince
şeritler halinde doğrayın. Sarmısağı ezin. Biberiye yapraklarını sıyırın.
Fırını 80 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Balık halkalarını tuz ve
karabiberle tatlandırdıktan sonra una bulayın. Bir tavada 2 çorba kaşığı
zeytinyağı kızdırıp balık halkalarını 3'er dakika orta ateşte pişirin, parçaları
tavadan alıp fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin. Zeytinin çekirdeklerini
çıkarın halkalar halinde doğrayın. Balık pişirdiğiniz tavada kavurun. Tavadaki karışımı balıkların üzerinde gezdirin. Kabın üzerini
alüminyurn folyo ile kapatın. Fırında 30 dakika kadar pişirin.
Kalan yağı kızdınp sarmısek ve biberiyeyi kavurun. Soğan, sirke ve şekeri
ekleyip 45 dakika kavurun. Balık filetolarını soğanlı karışım eşliğinde servis
yapın.
|
|