500 g brüksel lahanası (her biri 2'ye kesilmiş)
1 iri soğan (ince dilimlenmiş)
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
bir tutam tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
Küçük bir tencereye soğanlar, zeytinyağı, tuz ve karabiberi koyup, 10 cl (1/2 su bardağından biraz az) su ekleyerek, tencereyi harlı ateşe oturtun ve kapağını hafifçe aralık bırakarak kapatıp, bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi iyice kısıp, soğanları ara sıra karıştırarak, karamela kıvamı ve rengi almaya başlayıncaya kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin.
Bu arada, bir tencereye 2 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirerek, tencereyi harlı ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca brüksel lahanalarını buğulama kabına koyup, tencerenin kapağını sıkıca kapatarak, brüksel lahanalarını yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin.
Her iki tencereyi ateşten alıp, brüksel lahanaları ve soğanları bir servis tabağına aktararak, iyice karıştırın ve servis yapın.
|