Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akdeniz Yemekleri > Soğanlı Et (Burdur) (1 adet - 11,036 defa bakıldı)

Soğanlı Et (Burdur)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Soğanlı Et (Burdur)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc116052
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2016
1,872 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

Bir kg. yağlı kemikli et, küçük parçalara ayrılıp yıkanır, suyu iyice süzülür. Bir tencerede suyunu çekinceye kadar kavrulur. Bir çay bardağı sıvı yağ ilave edilir ve biraz daha kavrulur. Sonra ılık su eklenip kapağı kapatılır. Önceden soyulmuş 20-30 arpacık soğan ile bir başka tabakta hazırlanan salçalı su ilave edilir. Etin üzerini örtecek kadar sıcak su konur ve pişinceye kadar kısık ateşte kaynatılır. Ara sıra karıştırılır. Et ve soğanlar pişince ocaktan alınır. Servis yapılırken kıyılmış maydanoz ve karabiber serpilir. Soğanla birlikte arzuya göre 1-2 patates de konulabilir. Islatılmış nohut ve fasulye ekleyenler de vardır. Genellikle bulgur pilavıyla birlikte servis yapılır.

Not: Eskiden göveç (güveç) dediğimiz testi kaplarda pişirilirdi. Günümüzde çelik tencerelerde yapılmaktadır. Eskiden insanlar evlerinde hazırladıkları yemekleri alarak bir birlerine yemeğe giderlerdi. O günlerden kalan bir deyiş şöyledir: “Galın salcalan, selâmetlen Gine buyrun soğanlı etlen”







Soğanlı Et (Burdur) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(1 adet Soğanlı Et (Burdur) 11,036 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort