https://www.sabah.com.tr
Hamur için:
1 su bardağı un
1 su bardağı kepek veya çavdar unu
1 su bardağı ılık ayran
1 kesme şeker büyüklüğünde yaş maya
1'er tatlı kaşığı toz şeker ve tuz
Harcı için:
3 çorba kaşığı tereyağı
4-5 adet beyaz soğan
100 gram dana jambon veya pastırma
2 adet yumurta
1 paket krema
tatlı kaşığı kavrulmuş kimyon tohumu
Tuz
Karabiber
Unları büyük bir kaseye aktarıp, ortasını açın. Ilık ayranın içerisinde maya ve toz şekeri eritip unun ortasına koyun ve 1 tatlı kaşığı tuzu da ekleyip karıştırın. Biraz kabarması için, bu şekilde üstünü örtüp bekletin. Sonrasında kabarmış olan mayalı karışımı pürüzsüz bir şekilde yoğurun. Üstü örtülü olarak 25 dakika daha dinlendirin. Tereyağında halka doğranmış soğanları ve doğranmış jambonları kavurun. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip ocaktan indirin. Ayrı bir kapta yumurtaları ve kremayı karıştırıp bekletin. Hamuru, yuvarlak bir tepsiye yerleştirip elle bastırarak açın. Kenarlarına bastırıp iki parmak yükseltin. Üzerine önce soğanlı harcı döküp yayın. Sonra da yumurtalı kremayı harcın üzerine yayıp, kavrulmuş kimyon tohumunu üzerine
serpin. 200 derece fırında, 35-40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
|