Yarık kilo kuskus
5,5 çorba kaşığı sadeyağ
2,5-3 bardak et suyu
1 büyük domates ya da yarım kahve fincanı salça
12 arpacık soğanı
tuz
karabiber
Tereyağı koyup kızdırın. Soyulmuş soğanları ilave edip 5 dakika kavurun sonra da delikli kepçeyle yağlarını süzdürerek soğanları tabağa alınız.
Yağa bu kez de kuskusları atıp, 4 - 5 dakika kavurduktan sonra kaynar et suyunu, domates veya salçayı, tuz, biber ve tabağa aldığınız soğanları ilâve ediniz ve bir taşım kaynattıktan sonra hafif ateşte kuskuslar suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Bir iyice karıştırdıktan sonra çok hafif ateşte 15 -16 dakika demlendirip indiriniz ve tabağa sıcak sıcak servis yapınız.
|