https://gurmekibris.com
l ½ kilo tavşan eli, iyice yıkanmış ve kemikleriyle küçük parçalara bölünmüş
½ bardak ayçiçek yağı
l ½ kilo soğan, iri dilimler halinde doğranmış
2 çorba kaşığı domates salçası
2 bardak sirke
1 bardak su
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı kimyon
4 adet defne yaprağı
Tavşanın suyunu süzün. Et parçalarını, büyük bir düdüklü tencereye koyup kendi suyunu çekinceye kadar, ara ara karıştırarak orta ateşte pişirin. Yağı ilave edip, et pembeleşinceye kadar, pişirmeye devam edin. Soğanları tavşana ekleyin ve kızarıncaya kadar pişirin. Salçayı ilave edip bir kaç dakika daha pişirin. Bir bardak sirke, suyu, tuzu, karabiberi, kimyonu ve defne yapraklarını ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve düdük çaldıktan sonra 30 dakika pişirin. (Düdüklü tencere kullanılmıyorsa, etler yumuşayıncaya kadar pişirin). Pişdikten sonra, kalan sirkeyi ilave edip, 5 dakika daha, tencere kapağı olmadan kaynatın ve ateşten alın. Sıcak servis yapın.
|