www.vzug.com
400 g bezelye, taze veya dondurulmuş
1 yeşil soğan, ince doğranmış
2 sap Limon otu
10 g tereyağı
1 çimdik şeker
4 dl ayran
Tuz
Arnavut biberi
Çorba için bezelyeleri soğancık ile bir poşete doldurun. Limon otunu ortadan ikiye ayırın ve tereyağı ve şeker ekleyin. Poşeti vakumlayın. Torbayı delikli pişirme kabına koyun, soğuk pişirme bölmesine itin. Buharla pişirin.
Buharla pişirmeden sonra poşetin içerisindekileri buzlu suda şoklayın ve soğumaya bırakın.
Bezelyeleri poşetten çıkarın, limon otunu çıkarın. Ayranı ekleyin ve püre haline getirin.
Oluşan malzemeyi elekten geçirin, tuz ve acı biber ile tatlandırın ve hemen servis edin.
|