Refika Birgül
5 adet Domates
2 avuç Ekmek İçi
2 diş Sarımsak
1 adet Kapya Biber
1 adet Salatalık
3 çorba kaşığı Sirke
6 yaprak Fesleğen
3 adet Küp Şeker
6 küp Buz
Yoğurt Suyu
Fesleğen
5 adet domatesin alt taraflarına bıçağın ucuyla ufak bir çarpı atın.
Domatesleri rahatça soyabilmek için kaynayan suya 30 saniye kadar atıp çıkarın. Suda uzun tutarsanız tadı değişecektir, o yüzden geciktirmeden çıkartmanızı tavsiye ederim.
2 avuç ekmek içini yoğurdun suyuyla ıslatın. 2 diş sarımsağı soyup mutfak robotuna koyun. 1 adet salatalığın kabuğunu soyun.
1 adet kırmızı kapya biberi ve salatalığın çekirdeklerini çıkarıp, mutfak robotuna ekleyin.
Damak zevkinize göre tuzu, 3 çorba kaşığı sirkeyi, 6 adet küp buzu, 6 yaprak fesleğeni ve 3 küp şekeri de ekleyip makinayı çalıştırın.
Servis ettikten sonra, son dokunuş olarak bardakların üzerine zeytinyağı ve ince dildiğiniz fesleğeni koyun.
|