1 su bardağı nohut
1 su bardağı buğday
1 demet semizotu
1,5 su bardağı İçim Süzme Yoğurt
2 adet salatalık
2 diş sarımsak
Soğuk su
Tuz
Nane
Pul biber
Zeytinyağı
Ceviz (Süs)
Bir gün önceden ısladığınız nohut ve buğdayları haşlayın.
Haşladığınız nohut ve buğdayı süzün ve arta kalan suda iyice yıkayıp doğradığınız semizotunu haşlayın.
Pişen semizotunu da nohut ve buğdayın yanına alıp karıştırın.
Derince bir kapta İçim Süzme Yoğurt ve soğuk suyu karıştırıp ayran yapın.
Sarımsakları tuzla dövüp ayrana katın.
Salatalıkları rendeleyip karışıma ekleyin.
Hazırlanan malzemeleri ayranla karıştırın.
Üzerine nane, pul biber ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Süslemek için üzerine ceviz ekleyebilirsiniz.
Not: En fazla iki gün içinde tüketmelisiniz.
|