Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan
2 su bardagı katkıntılı (ya da 1 su bardagı kırmızı mercimek, 1 su bardagı dövme, 1 fincan nohut)
1 bağ soğukluk (semizotu)
1 tatlı kasıgı sumak eksi
1 çay bardagı yemeklik yag
1 tatlı kasıgı kırmızıbiber
1 tatlı kasıgı nane
Tuz
2 su bardagı katkıntılı yıkanır ve tencereye konur. Üzerini kapatacak kadar su konur ve sık sık karıstırılarak pisirilir.
Tenceredeki su iyice çekilince, çorba kıvamına gelene dek su konur. Tuz atılır. Öylece kaynatılır.
Kaynayan tencereye ayıklanmış semizotları konur. Yeterince sumak eksi konduktan sonra semizotları pisene dek kaynatılır.
Pisince, tencere ocaktan indirilir. Bir tavada nane ve kırmızıbiber yagda kavrulur ve yüzüne yakılır.
|