500 gr kuzu kuşbaşı (isteğe bağlı dana eti de kullanılabilir)
4 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber
Ocakta, fırında ya da mangalda közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyup ince doğrayın.
Tencereye kuşbaşı etleri alın, kendi suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ardından tereyağı ve zeytinyağı ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Küp doğranmış domates, biber ve ezilmiş sarımsağı etin üzerine ekleyin. Birkaç dakika kavurun.
Doğranmış köz patlıcanları ekleyin, tuz ve baharatlarla tatlandırın. Karıştırarak birkaç dakika pişirin.
Sıcak sıcak, yanında lavaş veya pilavla servis edin.
Not: “Söğürmek” kelimesi, közde pişirmek anlamına gelir. Söğürme de adını közde pişirilmiş patlıcanlardan alır. Gaziantep usulünde, kuzu eti ile közlenmiş patlıcan bir araya getirilir, baharatlarla lezzetlendirilir ve ortaya damaklarda iz bırakan bir yemek çıkar.

|