4 kişilik
MALZEME:
500 gr. minik patates,
tuz,
safran,
2 baton pırasa,
500 gr. somon filetosu (derisiz),
2 limon,
karabiber,
60 gr. tereyağı,
1 bağ fesleğen,
2 diş sarımsak,
200 gr. Mascarpone peyniri,
75 gr. sebze suyu (komprime),
bir miktar kokteyl domates.
1. Fırını 200 derecede ısıtın. Patatesleri soyarak, biraz tuz ve safran ile bir tencereye koyun. Üstüne bol kaynar su dökün (patateslerin yarısı kadar). Patatesleri 13-15 dakika kaynatın, arada bir karıştırın.
2. Pırasaları ayıklayın, uzunlamasına 2-3 cm eninde kesin ve tuzlu suda haşlayın.
3. Somonu sekiz eşit parçaya bölün, limon suyu damlatın, tuz ve biber serpiştirin. Öteki limonun kabuklarını ve zarlarını kesin. Balık parçalarını ve limon dilimlerini pırasaya sarın.
4. Bir fırın kabına tereyağı koyun, balık paketlerini içine oturtun ve fırında 10-12 dakika pişirin.
5. Fesleğeni yıkayarak kurulayın. Sarımsakları ezin. Hepsini peynir ve sebze suyu ile miksere koyun, sos hazırlayın. Tuzunu ve biberini ayarlayın.
6. Domatesleri ortadan kesin, çekirdeklerini çıkarın. Balığı ve domatesleri ısıtılmış tabaklara dizin, sos ile garnitür yapın.
|