4 kişilik
MALZEME
300 g patates,
tuz,
250 g kereviz,
1 çorba kaşığı tereyağı,
50 g parmesan peyniri,
500 g somon balığı filetosu,
karabiber
1 demet dereotu,
200 g krema,
1 yumurta,
75 ml süt,
1 limon,
garnitür için dereotu.
1. Patatesleri soyarak yıkayın, ince dilimler halinde kesin ve kaynar tuzlu suda 3 dakika haşlayın. Haşladıktan sonra soğuk sudan geçirin, süzülmeye bırakın. Kerevizileri ayıklayarak soyun, kibrit şeklinde kesin, 1 yemek kaşığı tereyağında 5 dakika pişirin. Peyniri rendeleyin.
2. Balığı yıkayarak kurulayın, 2x3 cm büyüklüğünde kesin, tuz ve biber serpin.
3. Büyükçe bir kalıbı yağlayın. Balıkları ve patatesleri kat kat yerleştirin, tuzunu biberini ayarlayın. Kerevizleri ve peyniri eşit olarak dağıtın.
4. Dereotunu kıyın. Kremayı süt ve yumurta ile çırpın, dereotu, tuz, limon suyu ve az limon kabuğu rendesi katın. Kremayı malzemenin üstüne dökün. Fırını 200 derecede ısıtın. Yemeği yaklaşık 30 dakika kızartın. Dereotu ile garnitür yapın.
|