Malzemeler:
500 gram brokoli
500 gram somon
500 gram patates
2 yemek kaşığı hardal
2 adet yumurta
250 gram likit krema
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ (kızartma için)
Yeteri kadar tuz karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri soyup ince yuvarlaklar halinde dilimleyin. Tavada biraz kızartın. Brokoliyi bütün olarak kaynayan suda 3-4 dakika haşlayın. Somonları 5 santim genişliğinde parçalara kesin. Bir tavada tereyağı ile tuz, karabiber ilavesiyle somonları kavurun. Fırın kabını yağlayın. Dibine patatesleri döşeyip tuzlayın. Üzerine bir sıra brokoli, bir sıra somonları döşeyin. Kremayı, yumurta, hardal, tuz ve karabiberle karıştırın. Fırın kabına kaşıkla dökün. 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
|