|
|
Somonlu Enginar |
|
temaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc74313
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2012
2,543 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram soman fileto
2 çorba kaşığı çiğ krema
1 çorba kaşığı tereyağı
6 adet enginar kalbi
1 limon
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Somonları fırın tepsisine dizin. Üzerine çiğ krema ve tereyağını ekleyip tuz serpin. Üzerini mutlaka bir kapakla örtün ki kendi buharıyla pişsin. 170 derecedeki fırında rengi değişinceye kadar 15 dakika pişirin. Bu arada enginar kalbini kavanozlarda ön pişirme yapılmış olarak alabilirsiniz. Kavanozdan süzüp limon suyu ve zeytinyağı ile lezzetlendirin. Servis tabağına pişen somon ve enginar kalbi yerleştirin. İstenirse tepside kalan suya biraz balzamik sirke konur ve karıştırılıp çok lezzetli bir sos yapılır, üzerine gezdirilir.
|
|
Somonlu Enginar Tarifleri Sebze Yemekleri
|
|