|
Somonlu Pırasa Çorbası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161299
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2021
229 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 dilim somon balığı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı pırasa
Yarım demet dereotu
1 adet havuç
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Arçelik Ankastre Ocak’a tencere içerisine tereyağını alıp ısıtın.
Somon balığını tereyağında soteleyin.
Balıkların üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin ve Arçelik Ankastre Ocak’ta haşlayın.
Haşlanan somon balığını tencerenin içinden alın ve soğuduktan sonra iri şekilde dilimleyin.
Tenceredeki balığın suyuna ince doğradığınız pırasa ve havuçları ekleyin.
Unu bir kasede 2 yemek kaşığı suyla açıp tencereye ekleyin.
Sebzeler biraz pişince balığı tekrar tencerenin içine alın.
Tuz ve baharatını ekledikten sonra birkaç dakika daha kaynatın.
Arçelik Ankastre Ocak’tan aldığınız somon çorbasının üzerine ince kıydığınız dereotunu ilave edin.
|
|