Tabanı için:
2 ½ Su Bardağı Buğday Unu (250g)
8 Yemek Kaşığı Tereyağı (120g) (Soğuk, Küp Küp Kesilmiş)
2 Yumurtanın Sarısı
2 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (36g)
1-2 Yemek Kaşığı Ilık Su
1 Limon Kabuğunun Rendesi
1/3 Çay Kaşığı Tuz Dolgu
Kreması için:
Balkabağı Püresi (750g)
1 Su Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (120g)
2 Çay Bardağı Soğuk Süt (190-200ml)
2 Adet Yumurta
1 Tepeleme Yemek Kaşığı Tereyağı (20-22g)
1 Çay Kaşığı Toz Tarçın (İsteğe Göre)
1 Çay Kaşığı Hindistan Cevizi
Servis için:
1 Paket Pakmaya Krem Şanti (75g)
1 Su Bardağı Soğuk Süt (200ml)
2 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri
İsteğe Göre 2 Çay Kaşığı Tarçın
Fırınınızı önceden 180oC ayarlayıp, ısıtın.
Tereyağı ve unu bir karıştırma kabında, parmak uçlarınızı kullanarak birbirine yedirin. Kum kıvamına geldiğinde yumurta beyazlarını, limon kabuğu rendesini ve tuzu ekleyip karıştırın.
Hamuru yumuşatmak ihtiyacı hissederseniz 1-2 yemek kaşığı su veya süt ilave edebilirsiniz. Çok kısaca 1-2 dakika yoğurun. Tart hamuru kurabiye hamuru gibidir, çok çok az yoğurmak gerekir. Hamuru minimum 30 dakika buzdolabına kaldırın.
Buzdolabından aldıktan sonra 1-2 dakika oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurdan parçalar koparın. Tart kalıbına parmak uçlarınız ile hafifçe bastırıp yayın. Kenarları biraz daha kalın tutun.
Bir çatal yardımıyla delikler açıp, üzerine bir pişirme kağıdını yuvarlak kesip yerleştirip bastırın.
Önceden 150oC ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp pişirme kağıdını alın ve soğumaya bırakın. Fırının ısısını 180oCye yükseltip ısıtın.
Bir çırpma kabında tereyağı, süt ve yumurtaları mikser yardımıyla çırpın.
Büyükçe bir karıştırma kabına balkabağı püresi, Pakmaya Pudra Şekeri ve baharatları aktarın. Üzerine yumurtalı karışımı da ilave edip spatula ile karıştırarak malzemeleri birbirine yedirin.
Karışımı fırından çıkmış ve ılınmış tart tabanı üzerine dökün ve yayın, önceden 180oC ısıtılmış fırında 38-40 dakika pişirin.
Pakmaya Krem Şantiyi, soğuk süt ile paketteki talimata uygun olarak mikser yardımı ile çırparak hazırlayın.Turta soğuyana dek buzdolabında bekletin.
Soğuduktan sonra turtanızı üzerine Pakmaya Pudra Şekeri serpiştirip, krem şanti ile servis yapın.
|