Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pakmaya Yemek Tarifleri > Sonbahar Turtası (1 adet - 7,371 defa bakıldı)

Sonbahar Turtası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sonbahar Turtası

yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc121997
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2016
848 defa indirildi / yazdırıldı




Tabanı için:
2 ½ Su Bardağı Buğday Unu (250g)
8 Yemek Kaşığı Tereyağı (120g) (Soğuk, Küp Küp Kesilmiş)
2 Yumurtanın Sarısı
2 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (36g)
1-2 Yemek Kaşığı Ilık Su
1 Limon Kabuğunun Rendesi
1/3 Çay Kaşığı Tuz Dolgu
Kreması için:
Balkabağı Püresi (750g)
1 Su Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (120g)
2 Çay Bardağı Soğuk Süt (190-200ml)
2 Adet Yumurta
1 Tepeleme Yemek Kaşığı Tereyağı (20-22g)
1 Çay Kaşığı Toz Tarçın (İsteğe Göre)
1 Çay Kaşığı Hindistan Cevizi
Servis için:
1 Paket Pakmaya Krem Şanti (75g)
1 Su Bardağı Soğuk Süt (200ml)
2 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri
İsteğe Göre 2 Çay Kaşığı Tarçın

Fırınınızı önceden 180oC ayarlayıp, ısıtın.
Tereyağı ve unu bir karıştırma kabında, parmak uçlarınızı kullanarak birbirine yedirin. Kum kıvamına geldiğinde yumurta beyazlarını, limon kabuğu rendesini ve tuzu ekleyip karıştırın.
Hamuru yumuşatmak ihtiyacı hissederseniz 1-2 yemek kaşığı su veya süt ilave edebilirsiniz. Çok kısaca 1-2 dakika yoğurun. Tart hamuru kurabiye hamuru gibidir, çok çok az yoğurmak gerekir. Hamuru minimum 30 dakika buzdolabına kaldırın.
Buzdolabından aldıktan sonra 1-2 dakika oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurdan parçalar koparın. Tart kalıbına parmak uçlarınız ile hafifçe bastırıp yayın. Kenarları biraz daha kalın tutun.
Bir çatal yardımıyla delikler açıp, üzerine bir pişirme kağıdını yuvarlak kesip yerleştirip bastırın.
Önceden 150oC ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp pişirme kağıdını alın ve soğumaya bırakın. Fırının ısısını 180oC’ye yükseltip ısıtın.
Bir çırpma kabında tereyağı, süt ve yumurtaları mikser yardımıyla çırpın.
Büyükçe bir karıştırma kabına balkabağı püresi, Pakmaya Pudra Şekeri ve baharatları aktarın. Üzerine yumurtalı karışımı da ilave edip spatula ile karıştırarak malzemeleri birbirine yedirin.
Karışımı fırından çıkmış ve ılınmış tart tabanı üzerine dökün ve yayın, önceden 180oC ısıtılmış fırında 38-40 dakika pişirin.
Pakmaya Krem Şanti’yi, soğuk süt ile paketteki talimata uygun olarak mikser yardımı ile çırparak hazırlayın.Turta soğuyana dek buzdolabında bekletin.
Soğuduktan sonra turtanızı üzerine Pakmaya Pudra Şekeri serpiştirip, krem şanti ile servis yapın.







Sonbahar Turtası Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri



(1 adet Sonbahar Turtası 7,371 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort