|
|
Sorpa |
|
miraç eroğlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.12.2012
Mesajlar: 121 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc84611
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2012
1,333 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergül Baykaran
250 gram kuzu eti
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı un
5-6 adet taze soğanın yaprakları
1 yemek kaşığı kuru nane
Tuz
Su
Et tencereye konulur, üzerine soğuk su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Üzerine çıkan köpükler sık sık alınır.
Pişen etler suyun içinden çıkartılıp nohut büyüklüğünde kesilir.
Yoğurdun içine 2 yemek kaşığı un ilave edilerek iyice karıştırılır, çorbanın suyundan yoğurda bir iki kepçe katılıp karışım et suyunun içine yavaş yavaş dökülür. Kaynayana kadar devamlı karıştırılır. 5 dakika kadar pişirilir.
Kestiğimiz etler, nane ve tuz eklenerek bir iki taşım kaynar. Taze soğanın yaprakları iyice yıkanıp yarım santim büyüklüğünde doğranır, çorbaya katılıp kaynatmadan ateşten alınır .
Püf noktaları: Eti kaynatırken köpüklerinin alınması çorbanın suyunun berrak olmasını sağlar.
Yoğurt çorbaya katılmadan et suyu ile ılınıp alıştırılırsa çorba kesilmez.
Taze soğan ilave edildikten sonra kaynatılmadan ateşten alınır.
|
|
Sorpa Tarifleri Maggi Yemek Tarifleri
|
|