Kısa URL: https://ml.md/lc51082
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2010
2,666 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yufka
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
6 adet büfe sosis
1 adet biber
1 adet ufak domates
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Soğanlar daire şeklinde doğranır. Tavaya yağ konur, önce ince kıyılmış biber atılır, birkaç dakika sonra sosis, rende domates ve tuz eklenir. Domates suyunu salana kadar pişirilir. Yufkalar üst üste konur. 8 üçgen parçaya kesilir. İlk üçgene yumurta, süt ve yağ karışımı sürülür. İkinci üçgen üzerine konur. Geniş kenarına iç konur. Önce sağdan ve soldan katlanır. Sonra 2 parmak eninde olacak şekilde sarılır. Üzerine biraz bastırarak yassılaştırılır. Böreklerin üzerine kalan sıvı karışım sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.