4 kişilik
1 orta boy lahana (yaklaşık 800 g),
2 baş soğan,
1 bağ yeşillik,
2 çorba kasığı eritilmiş tereyağı,
yarım litre etsuyu (tablette olabilir),
100 g krema,
1 tatlı kaşığı şeker,
karabiber,
4 sosis,
yarım tatlı kaşığı yenibahar,
1 çorba kasığı hardal
Lahanayı ayıklayıp yıkayın, 5 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirin ve süzülmeye bırakın. Yaprakları doğrayın. Soğanları küp halinde kesin. Yeşilliği yıkayıp ayıklayın. Eritilmiş tereyağını bir tencerenin içinde kızdırın, soğanları ve yeşilliği ilave ederek, hepsini hafif öldürün. Tencerenin içindekileri iyice karıştırdıktan sonra etsuyu ve kremayı dökün, şeker ve karabiber ilave edin, yaklaşık 45 dakika pişirin. Sosisleri atın, tadına bakın, gerekirse daha tuz ve karabiber koyun.
|