Kısa URL: https://ml.md/lc4208
Gönderme Tarihi: 27.May.2006
3,201 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg patates
1 kutu krema
1 su bardagi rende kasar peyniri
5 adet sosis
1 çay kasigi muskat rendesi
Tuzot
1 tatli kasigi kirmizi pul biber
6 adet milföy hamuru
1 yumurta
5-6 dis sarmisak
Patatesleri haslayip süzün. Soyduktan sonra rendeleyin. Sosisleri ince ince kiyin. Patateslere krema ve rendelenmis kasar peynirinin yarisini katip tuz ve muskat rendesini katin. Küçük firin kaplarina paylastirin. Üzerine kalan peyniri serpistirin. Kirmizi pul biber serpip firina verin. Sarmisaklari ezip yumurta ve tuzla iyice çirpin. Milföy hamurunun üzerine sürüp diger hamuru üzerine kapatin. 1 cm kalinliginda çubuklar kesip burgu seklinde büküp firin tepsisine yerlestirin. 180 derece isitilmis firinda kizartip patates sufle ile servis yapin.