|
|
Soslu Baget |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc50610
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2010
1,953 defa indirildi / yazdırıldı
|
Metropost
4 Kişilik Malzemeler;
4 adet Baget
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet havuç
1 adet kereviz yaprağı
tuz
karabiber
2 adet kuru kayısı
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 adet limonun kabuğu
1 çorba kaşığı un
1 litre soğuk su
Yapılışı:
Bir tencerede sıvı yağ ile ince kıyılmış soğan, sarımsak, 1 adet jülyen doğranmış kırmızı biber, havuç ve kerevizi 15 dak. kavrulur. Kavrulmuş olan malzemelere 1 çorba kaşığı un ilave edilir. 5 dak. pişirdikten sonra biber ve domates salçası, tuz ve karabiber ilave edilir. Daha sonra 1 litre soğuk su yavaş yavaş ilave edilerek kıvam verilir. 15 dak. daha pişirildikten sonra süzgeçten geçirilir. Diğer bir kapta 4 adet baget bütün olarak haşlanır. Baget haşlandıktan sonra süzgeçten geçirilmiş olan sos ile 15 dak. daha kaynatılır. Diğer bir tarafta bekleyen jülyen doğranmış kırmızı biber, yeşil biber, kayısı ve rendelenmiş limon kabuğu sotelenir. Pişmiş olan soslu bagetin üzerine ilave edilir.
|
|
Soslu Baget Tarifleri Tavuk Yemekleri
|
|