MALZEMESİ
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet tatlı elma
1 adet orta boy kırmızı lahana
2 adet yeşil taze soğan
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz içi
Sos için;
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi (veya 1 adet limonun suyu)
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
TARİF
Yıkanmış ve kurumuş, dış yapraklarını ayıkladığınız kırmızı lahanayı ortadan ikiye bölün. Sonra bir kesme tahtasının üzerinde ince ince doğrayıp, derin bir kaba boşaltın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip, elinizle köfte yoğurur gibi sıkıca ovalayın ve yumuşatın. Öte yandan elmanın kabuklarını soyup, çekirdeklerini bir oyacak yardımıyla çıkarın ve halka halka doğrayarak gazoz kapağıyla şekil vererek kesin. Aynı şekilde sarı veya yeşil dolmalık biberleri de şekillendirin. Yıkanan yeşil soğanları 1 cm boyunda doğrayın.
Şimdi tüm malzemeleri karıştırın ve bütün cevizlerle süsleyin.
Sos için derin bir kasede, nar ekşisi, kesme şeker, tuz ve zeytinyağını karıştırıp, şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Sonra da salatanın üzerine gezdirin. Salatanın sosunu çekmesi için 10-15 dakika bekletin. Karıştırarak servise sunun.
|