|
|
SOSLU ISPANAK BOHÇALARI |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc30522
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2008
1,830 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1 kg Ispanak
2 Yufka
Yoğurt
Tamek Domates Salçası
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Ispanak yıkandıktan ve doğrandıktan sonra yağda kavrulur. Tuz ve karabiber eklenir.(Hiç suyu kalmaması gerekir) Ilıklaşması beklenir 4 kaşık yoğurt ve 2 yemek kaşığı zeytinyağından oluşan harç yufkaya sürülür. Yufkalar dörde bölünür ve her bir parça içine harç konarak köşelerinden kapatılır. Harç üzerlerine de sürülür (Ne kadar bol sürülürse o kadar yumuşak olacaktır.)Fırın tepsisine yağlı kağıt konur ya da tepsi yağlanır yerleştirilir. 150 derecede önceden ısıtılmış fırında 5-8 dakika pişirilir.(Yufkanın kurumamasına dikkat ederek) Fırından çıkartılarak her bir parça ayrı servis tabağına alınır, Üzerini kaplayacak kadar yoğurt dökülür. Önceden yağda kızdırılmış 2 çorba kaşığı salça da üzerine şekil verilerek dökülür ve servis edilir. İstenirse pul biberle süslenir.
|
|
SOSLU ISPANAK BOHÇALARI Tarifleri Tamek Yemek Tarifleri
|
|