Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
1/2 kilo patates,
14 yumurta,
1 bardak zeytinyağı,
60 gram tereyağı,
30 gram margarin yağı,
1/2 fincan kaynamış süt,
tavla zarı iriliğinde parçalara doğranmış 100 gram sosis ve 50 gram salam,
1 fiske cevz-i bevva,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 çorba kaşığı tatlı hardal,
1 çay kaşığı acı hardal,
yeteri kadar un, tuz ve karabiber.
Yapımı: Patates, cevz-i bevva, tuz, karabiber, süt, 2 yumurta ve zeytinyağıyla küçük patates köftelerini yapmalı.
Tavla zarı iriliğinde doğranmış salamla sosis, 12 yumurta, tuz ve tereyağıyla bir büyük veya altı küçük omlet hazırlamalı. Bu işler olurken margarin yağını küçük bir kuşaneye koymalı ve kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Yağ eriyip kızmaya başlayınca unu serpiştirerek katmalı ve devamlı surette karıştırarak rengi değişinceye kadar kavurmalı.
Yağlı unun rengi değişince bir kaşık ılık suda sulandırılmış domates salçasını katıp bu yağlı una yedirmeli. Bir dakika kadar karıştırarak salçayı kavurmalı. Sonra tuzla karabiberini serpmeli. Bir dakika kaynatmalı sonra sulandırılmış hardalları katmalı ve karıştırmaya devam etmeli. Salça boza kıvamına gelince, rulo hâline getirilmiş patates köfteli omletlerin üzerine gezdirerek dökmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı.
ML® Domates Soslu Omlet için tıklayın
|