|
|
Soslu Samosa |
|
sudenaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2009
Mesajlar: 40 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc37004
Gönderme Tarihi: 30.May.2009
3,194 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
500 gr. kıyma
Zerdeçal (Hint Safranı)
Kırmızı Toz Biber
Soğan
Kimyon
Domates
Tuz
Milföy Hamuru
Yumurta Sarısı
Samosa Sosu Malzemesi:
Nane Yoğurt
Hazırlanışı
Kıyma, hint safranı, kimyon, kırmızı toz biber, tuz, yemeklik olarak küp küp doğranmış soğanlarımızı rendelenmiş domateslerimiz ile birlikte derince bir kabın içeresinde iyice karıştırarak kavuruyoruz. Kıymamız piştikten sonra soğuması için bekletiyoruz. Bu sırada milföy hamurumuzu muska şeklinde kesip içlerini soğuyan harcımızla dolduruyoruz. Yumurta sarısını başka bir kapta çırptıktan sonra muska şeklinde hazırladığımız Samosalarımızın üzerine sürüyoruz ve buzdolabında bekletiyoruz.
Samosanın sosu için; yoğurt ve nanemizi karıştırıyoruz. Yemek servisi başlamaya yakın Samosamızı bol yağda kızartıp yanında sosu ile sıcak sıcak servis yapıyoruz.
ML® Samola için tıklayın ML® Hint Böreği için tıklayın
|
|
Soslu Samosa Tarifleri Hint Yemekleri
|
|