|
|
SOSLU TON BALIĞI TAVASI |
|
kimzan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2010
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc47479
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2010
2,160 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak zeytinyağı
1 kg. ton dilimi
4 yumurta
2 çay fincanı galeta tozu
2limon
biraz tuz
1 çay bardağı un
Salçası:
1 çay fincanı mayonez
1 demet maydanoz
2 hazırlop yumurta sarısı
2 minik hıyar turşusu
2 çorba kaşığı kapari
Salça malzemesi; incecik kıyılmış maydanoz, hıyar turşusu ve kapariyle, yumurta sarısı ve daha önce hazırladığınız mayonezi bir iyice karıştırıp serince bir yere bırakın.
öte yandan, ton balığı dilimlerini bir tepsiye yanyana koyun. Üzerine tuz ekin ve limonun bir tanesini sıkın. Ve 5 - 10 dakika bırakın. Sonra yumurtaları bir kâseye kırıp çatalla çarparak bir kaç kez karıştırın.
Dilimleri önce una, sonra yumurtaya sonra da galetaya bulayıp, tavadaki kızgın yağa atın. Altın sarısı bir renk alana kadar kızartın yuvarlak yuvarlak dilinmiş limon koyun. Ve yanına yukarıda hazırladığınız salçası olduğu halde servis yapın.
|
|
SOSLU TON BALIĞI TAVASI Tarifleri Balıklar
|
|