Kısa URL: https://ml.md/lc78468
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2012
1,695 defa indirildi / yazdırıldı
250 Gr Sana Hamurişi
500 gr kıyma
500 gr yoğurt
2 Adet soğan
1 Paket yufka
Önceden kıyma ve soğan bir kaşık sana hamur işi yağılya kavrulur.soğumaya bırakılır.sonra yufkalar alınıp üçgen şeklinde kesilir.sigara böreği yapar gibi.kalan sana yağı bir tavada eritilir.kesilen yufkaların içlerine sürülür.kıyma harcı konur ve sigara böreği gibi sarılır.tepsiye dizilir.hepsi sarılıp dizildikten sonra kalan sana yağı üzerine gezdirilir ve fırına sürülür.pembeleşince çıkartılır üzerine tavuk suyu dökülür.tabağa servis için alınır üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür en sonda yağda yakılmış biber ve nane sosu hazırlanır ve dökülür servise hazırdır.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 29.03.2023