Malzemeler
2 su bardağı soya fasulyesi (400 gr)
1 adet havuç
2 adet kuru soğan
1 adet patates
4 diş sarımsak
4 adet kereviz sapı (yapraklarıyla birlikte)
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı zeytinyağı (250ml)
2 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Yapılışı
1 gece önceden sıcak suda ıslattığınız soya fasulyesini, tuzlu suda, pişene kadar haşlayın.
Soğanı robotta kıyın ve 1/2 bardak zeytinyağı ile kavurun.
Havuçları robotta, halka halka dilimleyin ve soğanlara ilave edip, 3-5 dk daha kavurun.
Patatesleri küp küp kesin, havuç ve soğanlara ilave edin.
Kereviz saplarını küçük küçük doğrayın.
Doğradığınız sapları, kereviz yapraklarını, ince kıyılmış sarımsak ve haşlanmış soya fasulyesini havuç, patates ve soğanlara ekleyip, 3 bardak sıcak su ilave ederek, kısık ateşte 30 dk pişirin. Tuz ve şekerle lezzetlendirin.
Yemeğinizi ateşten aldıktan sonra, üzerine geri kalan 1/2 bardak zeytinyağı ve kıyılmış maydanozu da ilave edin. Soğumaya bırakın.
|