Kısa URL: https://ml.md/lc28246
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2008
2,803 defa indirildi / yazdırıldı
100 gr. Pınar Tereyağı
2 adet Pınar Hindi Bonfile
2 çay bardağı soya sos
2 adet taze soğan
1 çorba kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı elma sirkesi
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı zencefil
Karabiber
Tuz
Ufak bir tavada zeytinyağında ince kıyılmış sarımsakları ve taze soğanı soteleyip elma sirkesini ilave edin. Kısa bir süre sirkeyi çektirip soya sosu ilave edip pul biber ve zencefili ilave edip lezzetlendirin. Mısır nişastasını 1 çay bardağı suyun içinde eritip kaynayan sosa ekleyerek arzu ettiğiniz kıvamda sosu hazırlayın. Soya sos yoğun miktarda tuz içerdiği için lezzetini kontrol edip gerek görürseniz tuz ilave edin. Sosunuz hazır olduğunda hindi bonfileleri dilimleyip tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Tereyağını tavada eritip hindi bonfilelerin her iki yüzünü kızartıp son anda soya sosu ilave edip 1 dakika kadar hızlı ateşte pişirin. Hazır olan bonfileleri arzu ettiğiniz garnitür ile servis edebilirsiniz.