Kısa URL: https://ml.md/lc3538
Gönderme Tarihi: 07.May.2006
2,484 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
2 adet Hindi Bonfile
2 çay bardagi soya sos
100 gr. Tereyağıi
2 adet taze soğan
1 çorba kasigi pul biber
2 çorba kasigi elma sirkesi
5 dis sarmisak
2 çorba kasigi zeytinyağı
1 çorba kasigi misir nisastasi
1 çay kasigi zencefil
YAPILIŞ TARİFİ
Ufak bir tavada zeytinyağında ince kiyilmis sarmisaklari ve taze soğani
soteleyip elma sirkesini ilave edin. Kisa bir süre sirkeyi çektirip soya sosu
ilave edip pul biber ve zencefili ilave edip lezzetlendirin. Misir nisastasini 1
çay bardagi suyun içinde eritip kaynayan sosa ekleyerek arzu ettiginiz
kivamda sosu hazirlayin. Soya sos yogun miktarda tuz içerdigi için
lezzetini kontrol edip gerek görürseniz tuz ilave edin. Sosunuz hazir
oldugunda hindi bonfileleri dilimleyip tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
Tereyağıini tavada eritip hindi bonfilelerin her iki yüzünü kizartip son anda
soya sosu ilave edip 1 dakika kadar hizli ateste pisirin. Hazir olan
bonfileleri arzu ettiginiz garnitür ile servis edebilirsiniz.