Haliç Üniversitesi
Tavuk suyu 8 su bardağı
Tavuk göğsü 1 adet (kemikli)
Krema 200 ml 1 paket
Tereyağı 10 gr 2 y. kaşığı
Un 10 gr 2 y. Kaşığı
Tuz 5 gr 1 tatlı kaşığı
Karabiber 5 gr 1 tatlı kaşığı
Maydanoz 5 gr 1 tutam
Pul biber 5 gr 1 tatlı kaşığı
Soya sosu 75 ml
Tavuk göğsünü haşlıyoruz, haşladığımız sudan elde ettiğimiz tavuk suyunu da çorbamızı yaparken kullanıyoruz.
Tencereye tereyağınıkoyup eritiyoruz. Unu ilave edip, kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavuruyoruz.
Bir taraftan çırpma teliyle çırparken bir taraftan da tavuk suyunu ilave ediyoruz.
Kaynadıktan sonra tavuk etini ilave ediyoruz.
Ardından bir taraftan kremayı ilave edip bir taraftan hızlıca karıştırıyoruz.
Tuz ve karabiberini ilave edip bir taşım kaynatıyoruz.
Soya sosunu ilave edip 2 dakika kaynadıktan sonra çorbamız servise hazır.
Üzerine süslemek için 1 tutam maydanoz serpiştirip, bir tutam da pulbiber döküyoruz.
|