500 g taze kuşkonmaz (ayıklanıp, her biri 7 cm aralıklarla verevine kesilmiş)
2 çorba kaşığı soya sosu
1 1/2 tatlı kaşığı taze zencefil (doğranmış; isteğe bağlı)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 1/2 çorba kaşığı susamyağı (ya da çiçekyağı)
1 çorba kaşığı susam
Küçük bir kâsede soya sosu, zencefiller (isteğe bağlı) ve sarımsakları karıştırıp, bir kenara bırakın. Susam yağını (ya da ayçiçek yağını) bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca kâsedeki karışımı ve kuşkonmaz parçalarını koyup, sürekli karıştırarak 3 dakika pişirin. Tavanın üstünü örtüp, karışımı kuşkonmazlar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirdikten sonra, tavayı ateşten alın ve susamları ekleyerek, karıştırın. Soya soslu kuşkonmaz soteyi bir servis tabağına aktarıp, servis yapın.
|