1 kase pirinç
1 adet iri patates
1 adet iri havuç
4 diş sarımsak
Yarım kg mantar
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı tuz
1,5 kase su
Pirinç yıkanır ve ılık suda yarım saat bekletilir. Tencereye sıvıyap bırakılır, minik doğranmış havuç 5 dakika kavrulur. Üzerine aynı şekilde doğranmış patates ve 5 dakika sonra mantar ilave edilir. Soya sosu, tuz ve bir kaç parçaya kesilmiş sarımsaklar atılır. Su eklenir. Son olarak suyu süzülmüş pirinç ilave edilir. Kapak kapatılır. Kaynamaya başlayınca ateş kısılır. Yaklaşık 12 dakika pişirilir. Yarım saat dinlendirilir. Karıştırılır ve servise sunulur.
|