500 g faze fasulye (ayıklanmış)
1/2 limon
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı soya sosu ve 6 cl. suyla karıştırılmış)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
Bir tencereye 2 litre (8 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu kaynatın. Kaynayınca yarım limonun suyu sıkıp, sıktığınız kabuğu da suya atarak, taze fasulyeleri ekleyin ve yeniden kaynamaya başladıktan sonra, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitir-memelidirler) kadar (yaklaşık4 dakika) haşlayın. Tencereyi ateşten alıp, fasulyeleri bir süzgeçte süzerek (sıkılmış yarım limonu atın), soğuk su altında çalkalayın ve yeniden süzdürdükten sonra, kâğıt mutfak havlusu arasında kurulayın.
Bir tavaya yağı koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın. Yağ kızınca fasulyeleri koyup, sürekli karıştırarak ve tavayı sallayarak, iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) sote edin. Ateşi iyice kısıp, fasulyeleri 1 dakika daha pişirdikten sonra, soya soslu - mısır nişas-talı karışımı üstlerine boşaltıp, karabiberi serperek, karıştırın ve karışımı 1 dakika daha pişirin. Tavayı ateşten alıp soya soslu taze fasulye tavasını bir servis tabağına aktararak, servis yapın.
|