|
|
Soyalı kol böreği |
|
beyazit
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15030
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2007
2,190 defa indirildi / yazdırıldı
|
6-8 kişilik
Gerekli malzeme:
4 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı sirke
1 su bardağt nişasta
200 gr margarin
2 çorba kaşığı çörek otu
İç malzeme:
1 çay bardağı sıvıyağ
2 soğan
200 gr dana kıyma
200 gr soya filizi
1 çorba kaşığı soya sosu
Tuz, karabiber
Unu çukur bir kaba eleyin. Ayn bir kapta yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi çırpma teli ile çırpın. Unun ortasını havuz gibi açın. Sütlü karışımı ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan 20 beze hazırlayın. Üzerlerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 20 dakika bekletin.
İç malzeme için, soğanları soyup küp küp doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Soğanı ekleyip 4-5 dakika kavurun. Kıymayı ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Soya filizi, soya sosu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Hamur bezelerinin üzerine nişasta serpiştirip pasta tabağı büyüklüğünde açın. Onarlı ikişer grup şeklinde hamurları hazırlayıp merdaneyle açabildiğiniz kadar ince bir yufka açın. Açtığınız iki yufkayı ortadan ikiye kesin. Düz kenarlara uzunlamasına kıymalı harcı yayın. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Kalan yufkalar için de aynı işlemi tekrarlayın.
Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Bıçakla kısa aralıklarla dilimleyin. Üzerine eritilmiş margarini gezdirerek döküp çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
|
|
Soyalı kol böreği Tarifleri Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
|
|