https://www.bakpilic.com.tr
6 adet Bakpi Piliç pirzola
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı soya sosu
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı köri
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
1 kase un
1 kase galeta unu
2 adet yumurta
Kızartmak için sıvıyağ
Garnitürü için:
4 adet haşlanmış patates
2 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 çay bardağı süt
Tuz
Yoğurt, soya sosu, dövülmüş sarımsak, köri, tuz ve sıvıyağı bir kasede karıştırın.Bakpi Pirzolaları yarım saat içinde bekletin. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulayıp, bol kızgın yağa kızartın. Tereyağını tavada kızdırıp patatesleri biraz çevirin. Sütü ilave edin. Ateşten alıp tuz ve rende kaşar peyniri ilave edip, karıştırıp, Bakpi pirzolanın yanında servis yapın.
|