MasterChef
 
 
250 g spagetti
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
3 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 yemek kaşığı acı biber salçası
 
400 g rendelenmiş domates
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
2 su bardağı sıcak su
 
Taze fesleğen (isteğe bağlı)
 
 
Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. 
 
Sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun. 
 
Ardından salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurmaya devam edin.
 
Rendelenmiş domates, tuz, şeker, karabiber ve pul biberi ilave edin. 
 
Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
 
Çiğ spagettiyi doğrudan tavaya ekleyin. 
 
Sosun içinde kavrulmaya başlayacak. 
 
Spagettinin alt kısmı hafif yanmaya başladığında karıştırın. 
 
Bu, tarifin karakteristik “yanık” dokusunu verir.
 
Sıcak suyu azar azar ekleyerek, makarnanın suyunu çekmesini bekleyin. 
 
Bu işlemi makarna al dente kıvamına gelene kadar tekrarlayın.
 
Makarna tamamen sosu içine çektiğinde ocaktan alın.
 
Üzerine taze fesleğen serpip sıcak servis edin.
 
 
 
  
 |